Citeva idei pentru a deschide o afacere proprie pe Internet
LOGO

Cum se poate incepe prima afacere pe Internet

Harta graficaHomeAfaceri onlineWebdesignCarti in format electronicArticoleHarta sitului

HOME
E-BUSINESS

WEBDESIGN

E-BOOKS
ARTICOLE
 < Afaceri online >
  Webdesign
  Comert electronic
  Programe afiliate

  E-book
  
Diverse  
HARTA SIT


[ Sign my Guestbook] - [Read my Guestbook ]
[Guestbook by TheGuestBook.com]

Subscrieti la lista de discutii
Prima afacere pe Internet

Chat Chat

Trimite un email

Trafic counter

Site Meter

Citeva idei pentru a deschide o afacere proprie pe Internet


Autor : Corey Rudl
Sursa : Internet Marketing Center


De curind, am fost teribil de amuzat de urmatoarea afirmatie a lui Ken Hakuta (fondatorul site-ului AllHerb.com, zis "Dr. Fad"):
"Lipsa banilor nu este un obstacol. In schimb lipsa ideilor este."
Este incredibil de adevarat! De multe ori le-am spus celor care-mi cer sfatul la Internet Marketing Center ca nu este nevoie de bugete de milioane de dolari pentru a avea succes pe Internet. Adevarul este ca poti obtine venituri serioase cu o investitie de doar citeva sute de dolari.


Daca va intereseaza…
1. Sa incepeti o afacere profitabila pe Internet, dar nu aveti nici o idee despre ce produse ati putea vinde…
sau
2. Sunteti deja proprietarul unui site si vreti sa va extindeti…
va ofer mai jos 5 strategii pentru a descoperi produsele sau serviciile cu care ati avea cele mai mari sanse de reusita.
Inainte de a incepe insa, opriti-va citeva momente pentru a raspunde cu sinceritate la intrebarile de mai jos. Altfel nu veti face decit sa pierdeti timp pretios fara a ajunge la un rezultat.
1. Ce va intereseaza?
2. Ce pasiuni aveti?
3. Care sunt lucrurile la care va pricepeti cel mai bine, despre care aveti cele mai multe cunostinte?
4. Ce fel de sfaturi vi se cer de cele mai multe ori?
Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat este ca am avut succes numai atunci cind am lucrat cu pasiune la un proiect. Deci produsul sau serviciul pe care il veti oferi trebuie sa se afle in sfera voastra de interes, sa fie unul dintre lucrurile de care sunteti sincer pasionat. (In acest fel, munca va fi in acelasi timp si o placere.)
Nu trebuie sa fiti descurajati de faptul ca interesele voastre pot parea obscure sau prea specializate, pentru ca Internetul s-a dovedit spatiul ideal pentru promovarea produselor care se adreseaza unei nise in piata. (Pentru cei care nu stiu ce este o "nisa in piata", ma refer la grupuri de indivizi de dimensiuni reduse, interesate de un produs specific.)
Multi intreprinzatori de succes, au reusit pentru ca au studiat cu atentie aceste nise din piata si apoi au dezvoltat produse sau servicii care serveau intereselor acelei comunitati restrinse si ii rezolvau problemele specifice. Sa spunem ca va preocupa in mod activ rezolvarea unei probleme pe care o intimpina si alti oameni cu interese similare. In momentul in care veti descoperi solutia si o veti oferi si celorlalti care inca mai cauta, se poate spune ca ati creat o nisa in piata si profitul vostru va fi exploziv.
Asadar, care este area vostra de competenta? Care va sunt interesele?


IDEA DE PRODUS #1

Studiati potentialii competitori pe domeniul de interes ales. Care sunt cele mai bine vindute produse? Exista posibilitatea de a fi imbunatatite, perfectionate ? Exista ceva ce le lipseste ? Ginditi-va la industriile care au obtinut venituri uriase pur si simplu perfectionind produse cu cerere mare pe piata. (Jocuri video, periute de dinti, pantofi de sport, sampoane, masini, telefoane celulare si asa mai departe.)
Concurenta ar putea fi sursa voastra de inspiratie cea mai buna. Speculati orice potential avantaj: rapiditate, un plus de siguranta, un cost mai mic, orice ati putea oferi in plus fata de competitor!


IDEA DE PRODUS #2


Intrati in grupurile de discutii si in chat-uri in care se afla potentialii vostri clienti. Urmariti cu atentie ce subiecte ii preocupa, ce le place si ce nu le place, ce cauta, ce nevoi impartasesc. Oamenii vin de obicei in astfel de locuri pentru sfaturi si veti observa intrebari similare care sunt repetate cu o oarecare regularitate.
Este un loc grozav pentru a descoperi idei de produse si servicii vandabile unei anumite categorii de consumatori.


IDEA DE PRODUS #3



In situatia in care aveti o deja baza de date de clienti, faceti un sondaj de opinie prin email.
Este o cale excelenta de a imbunatati un produs sau un serviciu existent sau a descoperi idei pentru noi produse si servicii. Clientii existenti constituie o adevarata mina de aur pentru dezvoltarea unei afaceri. Statistic vorbind, 36% dintre cumparatorii unui produs sunt dispusi sa cumpere produse similare de la acelasi distribuitor. Un astfel de sondaj prin email nu presupune costuri financiare ci doar putin timp alocat pentru conceperea chestionarului, transmiterea mesajului si interpretarea rezultatelor.


IDEA DE PRODUS #4



Vizitati site-urile care publica rezultatele unor studii de piata despre interesele consumatorilor. Citeva site-uri interesante sunt:
http://www.consumerreview.com
http://www.consumersearch.com
http://www.consumersdigest.com


IDEA DE PRODUS #5



Intrati intr-un program asociat si vindeti produsele altora in schimbul unui comision.
Aceste programe sunt intilnite si sub diverse alte nume: programe afiliate, programe re-seller, programe cu comisioane platite la vinzare, programe cu comisioane platite pe click.
Este cea mai simpla si mai rapida cale de a face bani pe Internet, pur si simplu recomandind produse si obtinind un comision de cite ori un produs recomandat este vindut. Daca aveti deja un site, este extrem de usor sa afisezi un link catre produsele sau serviciile oferite in cadrul unui program afiliat, mai ales ca acestea furnizeaza adrese distincte web (URL-uri) pentru fiecare asociat.

Acest articol a aparut in situl www.academiainternet.ro
webmaster@academiainternet.ro

Nota
Dreptul de autor pentru acest articol apartine in totalitate si in mod exclusiv autorului acestuia .

 

 


I HOME I EBUSINESS I WEBDESIGN I EBOOKS I ARTICOLE I HARTA SIT I

COPYRIGHT © 2001 , DAN PAUNESCU , TOATE DREPTURILE REZERVATE